پیش بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران در سال آینده-راهبرد معاصر

پیش بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران در سال آینده

بانک جهانی با اصلاح پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی ایران اعلام کرد انتظار دارد اقتصاد ایران در سال جاری رشد منفی ۵.۳ درصدی را تجربه کند اما در سال آینده وارد رشد مثبت شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 09
کد خبر: ۴۵۲۰۰

به گزارش راهبرد معاصر، ‌ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود موسوم به دورنمای اقتصادی جهان پیش بینی کرد اقتصاد ایران که از سال 2018 وارد رکود شده است در سال آینده وارد رونق شود و رشد 2.1 درصدی را در سال 2021 تجربه کند.

 

این نهاد بین‌المللی رشد اقتصادی ایران در سال 2018 را منفی 4.7 درصد و در سال 2019 منفی 8.2 درصد محاسبه کرده است.

 

بر اساس پیش بینی بانک جهانی در سال 2020 نیز رشد اقتصادی ایران بهتر از منفی 5.3 درصد نخواهد شد. شیوع ویروس کرونا و کاهش فعالیت های خدماتی و تولیدی یکی از علل منفی شدن رشد اقتصادی ایران در سال 2020 اعلام شده است.

 

* اقتصاد آمریکا امسال 6.1 درصد کوچک می شود

بانک جهانی در گزارش جدید خود پیش بینی اش از رشد اقتصادی ایران در سال های 2020 و 2021 را اصلاح کرده است. این نهاد در گزارش ماه ژانویه رشد اقتصادی ایران در سال 2020 را صفر و در سال 2021 را 1 درصد پیش بینی کرده بود.

 

این بانک در گزارش خود اعلام کرد که اقتصاد جهانی در سال جاری میلادی 5.2 درصد دچار رکود خواهد شد. بنا بر گزارش بانک جهانی، فعالیت‌های اقتصادی در اقتصادهای پیشرفته 7 درصد در سال 2020 کوچک خواهد شد چرا که تقاضای داخلی و عرضه، تجارت و امور مالی به شدت مختل شده است.

 

پیش بینی می‌شود که اقتصاد آمریکا امسال 6.1 درصد دچار رکود شود در حالی که اقتصاد منطقه یورو ممکن است 9.1 درصد کوچک شود.

 

براساس این گزارش، انتظار می‌رود که بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه امسال 2.5 درصد منقبض شوند که این اولین انقباض گروهی در مدت حداقل شصت سال اخیر محسوب می‌شود.

 

به طور خاص فعالیت اقتصادی در آمریکای لاتین و کارائیب نیز ممکن است 7.2 درصد در سال 2020 کوچک شود.

 

بانک جهانی همچنین پیش بینی کرد که رشد اقتصادی در آسیای شرقی و اقیانوسیه در سال 2020 به 0.5 درصد برسد، تنها منطقه‌ای که در جهان امسال شاهد رشد است. پیش بینی می‌شود اقتصاد چین امسال 1 درصد رشد کند.

 

در این گزارش، چشم‌انداز اقتصاد جهانی «بسیار نامشخص است و ریسک‌های نزولی غالب هستند». احتمال طولانی شدن این بیماری همه گیر و کاهش تجارت جهانی و سست شدن پیوندهای بخش عرضه در جهان نیز پیش بینی شده است.

 

بر اساس یک سناریوی نزولی، رکود اقتصاد جهانی به 8 درصد نیز ممکن است برسد و به دنبال آن بهبودی آهسته در سال 2021 رخ دهد و تقریبا بیش از 1 درصد باشد و تولید در بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه نیز در سال جاری تقریباً 5 درصد کاهش یابد./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار